About LCA

Dit is de blog van La Clappeye Creative Concepting

Clappeye betekent luidruchtig

Ik werk vanuit de grondhouding dat alles van schoonheid getoond, gehoord en gezien moet worden, ongeacht het gewicht van het werk om dat te bewerkstelligen. Zo niet linksom, dan wel rechtsom. Er bovenlangs, er onderdoor… het maakt me niet uit hoe. Aan de ene kant van de weegschaal het besef van l’art pour l’art en aan de andere kant een werkelijkheidsbesef en inzicht in het hier-en-nu. Dat is waartussen ik schipper en wat me (naar ik hoop) goed maakt in mijn werk. Fier de maker, motor, katalysator en incubator te mogen zijn van menig kunstenproject, concept en beleving. Heeft niets te maken met de vraag of het kunst met grote K. of kleine k. is. Goed is goed en slecht máken we goed, net zo lang tot het goed is. Mijn werk is grofweg de lijn opnieuw definiëren en analyse van de knelpunten, doortrekken van een abstractie, naar idee naar activiteit. Bepaald geen natte vinger werk, maar fingerspitzengefühl zit dan ook niet in je duim  ;)

ADHD’er, voorliefde voor excentriekelingen, speel draailier, gek op theater, schrijven, festivaldier, houdt van buitenissige dingen. Is nog nooit “in the box” geweest en heeft geen idee hoe het er daar uit ziet.

Dingen zijn nooit zoals ze zijn omdat iemand dat ooit zo heeft bedacht. Ze bestaan uit vele bouwstenen die de mensheid vanaf zijn vroegste bestaan heeft ontwikkeld en samenlevingen mee heeft opgebouwd. Ze zijn bouwstenen die de mensheid helpen en tegelijkertijd tegenhouden. Toch heeft dit niets te maken met innovatie versus conservatisme. Ze zijn niet los van elkaar te zien en zijn beiden belangrijk. Innovatie om vooruit te komen, conservatisme (in de zin van ” het conserveren” ) om te begrijpen waar we vandaan komen en waarom we in het hier en nu, doen zoals we doen. Dat is niet alleen een inzicht, het put uit verschillende wetenschappelijke disciplines. Aangezien die ook kunnen rekenen op interesse van mijn kant, kan ik ze inzichtelijk, gemotiveerd en gedoseerd gebruiken in mijn werk. Ik ben een vakidioot en schrijf hier graag over, zoals te lezen valt op mijn blog: www.blog.la-clappeye.nl

Voor de die-hards onder jullie, enkele termen die mijn werkveld interessant maken (niet voor de taalpuristen) :

urbanism, tacit knowledge, embodiment, prosodiek (in taal), emotie-extractie, emotie-attributie, placemaking, futuring, neighbouring, boundary negotiation, simulaties, performance art, psycho-akoestiek, archeo-akoestiek, space-syntax, proximity theory, biofilia, project ecologies, embodied music, urban soundscapes, human geography, domestic space, everyday life-science, micro spaces, choreography of things, house/housing-pathology, menselijke eco-systemen, edge-effect, life between buildings (Gehl), Bourdieu, Lefebvre, Borden, flow, Goffman, Mark Leman (IPEM), Csikszentmihalyi, Cronin, Jerome Bourdon, Ytreberg, Edensor, liveness,

 Loopbaan

Sinds 1997 werk ik in de kunstensector, en heb in die tijd heel wat gemaakt, gedaan en georganiseerd. Van theaterproducties, show- en podiumregie, feestregie, productieleiding, bemiddeling tussen gezelschappen en zalen, schrijven en meer. Vanaf 2004 werk ik zelfstandig. Eerst via Stichting Oude Muziek Brabant, later via La Clappeye. Met deze bureau’s werkte ik in steeds breder wordende disciplines. Het kwam als een blijde verrassing voor mij, dat mijn werkwijze in al die jaren, namen bleken te hebben die op dat moment als disciplines bekendheid kregen. Experience design, concepting, imagineering. Ik heb me werkelijk suf gestudeerd binnen die disciplines en ben blij dat ik dat gedaan heb. Het geeft me tools en kennis in handen, hart en hoofd, waarmee ik zowel cultuur als maatschappij- zalen, bedrijven, zelfstandigen, theaters en instellingen -met elkaar kan verbinden, op een manier die hout snijdt.

Ik werk via inzichten uit de gebieden:

 • imagineering,
 • event-design
 • Concepting
 • Social design
 • Urbanism
 • Storytelling
 • Storycrafting
 • Productie-design
 • Theater-regie
 • Trendwatching
 • Televisionele technieken

U bent van harte welkom!

www.la-clappeye.nl

acts@la-clappeye.nl

Renk van Oyen

Workshops, cursussen

Ik geef ook workshops en cursussen. Aan groepen, bedrijven, instellingen en individuën. Zie ook www.la-clappeye.nl

Courses on Skillmarket

Voor 2015 onder meer:

 • Podiumregie- en coaching voor bands
 • Event-design (beginner en gevorderden)
 • Self-eventing
 • Weddingplanning
 • Staging the Museum: Scenariobased experience formats voor kleinere musea
 • Coaching en training museumvrijwilligers

______________

Afspraakje?

Mail of bel gerust voor een nadere kennismaking. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is experience design niet altijd een ellenlang en kostbaar proces. Wel vergt het vooruitzicht en durven keuzes maken. Daarin kan ik helpen. Een script is zo bedacht, maar het concept door een hele organisatie, inclusief publiek of klanten, tot in de vezels te laten beleven… daar is wel tijd voor nodig.

acts@la-clappeye.nl

06-24805848

www.La-Clappeye.nl


[fblike]

Experiences by La Clappeye