Vliegblaadje #2

Vliegblaadjes

Eindelijk zijn de nu al geroemde Vliegblaadjes van La Clappeye Acts ook online te lezen. In elk Vliegblaadje: 10 korte toptips uit onze praktijk. De primeur gaat natuurlijk nogsteeds naar de mensen die zich hebben opgegeven via de mail, maar na een tijdje verschijnen ze ook hier.

Elk Vliegblaadje bevat 10 gouden inspirerende tips uit onze praktijk. Alleen voor inspirators, programmeurs, organisators, trendwatchers, imagineers en mooie mensen.

Hieronder Vliegblaadje #2

10 bruikbare tips uit onze praktijk, voor een geslaagd evenement of feest. De 10e tip: La Clappeye Acts!

  1. Werk je met vrijwilligers? Vrijwilligers kosten geld en zijn geenszins een sluitstuk op de begroting. Bij bijeenkomsten: eten, drinken, een aardigheidje, betrokkenheid tonen.
  2. Groot evenement? Maak er een origineel kinderprogramma bij, parallel aan het thema / passend in het concept. Een luchtkussen en schminkhoekje kan echt niet meer. Bedenk: zonder kinderen, geen ouders.
  3. Train jezelf schaalvergrotend en schaalverkleinend te denken. Als je op een buitenlocatie werkt, kun je je bijvoorbeeld afvragen of je een stoel voor of achter op het speelvlak zet, maar je kunt je ook afvragen of je de stapel containers die er staat, niet als blokkendoos kunt gebruiken om een speelvlak of carré te maken.. Kan die hijskraan niet dienen als toneel-trek? Hele nieuwe werelden openen zich!
  4. Heb je veel ideeën? Koop een dummie, schrijf ze op, maak er knullige tekeningetjes bij. Zo bestaat het in elk geval en het is even uit je hoofd.
  5. Kijk uit voor een creatie-spiraal: Blijven komen met nieuwe ideeën en tegelijkertijd komt er niets uit je handen. Keuzes gaan maken dus.
  6. Praat met anderen over je ideeën en plannen. In je hoofd ziet het er altijd heel anders uit dan in het echt, en anderen kunnen net de goeie vragen stellen.
  7. Kleed je evenement in gedachten uit. Ontdoe je feest of evenement even van alle vorm, alle opsmuk, alle bijkomstigheden en vraag je af: klopt het allemaal nog met het basisidee? Of is er zoveel vorm bij gekomen dat van het basisplan eigenlijk weinig meer zichtbaar is? Hoe ga je dat vervolgens weer aanvullen? Het antwoord is niet per sé: vorm weghalen.
  8. Heb je iets gedelegeerd? Neem het dan niet weer terug. Dat demotiveert ontzettend. Laat in plaats daar van merken dat je ziet wat ze aan het doen zijn, dat het goed is en dat je het waardeert.
  9. TOPTIP: Een klassieke beginnersfout bij het leiden van evenementen, is dat je jezelf in de eerste paar uur van de dag helemaal uitput! Je wil niet dat mensen denken dat je je handen niet uit de mouwen steekt, dus pak je mee aan. Je sjouwt instrumenten, je gooit met decorstukken… Allemaal terecht en nobel. Alleen: na een paar uur ben je voor de rest van de dag niet meer voor de volle 100% aanspreekbaar. Hou jezelf vrij voor al teveel lichamelijk inspannende taken. Je hebt je energie nog hard zat nodig.
  10. Zorg alleen wel dat op het prikbord ook ons visitekaartje hangt!

Geïnspireerd geraakt? Bekijk ook bv. Vliegblaadje #1

Blogposts die lijken op deze blog:

Wil je onze Vliegblaadjes altijd als eerste lezen en vers van de pers? KLIK HIER.

[fblike]